کورده‌واری

گویش و ادبیات کردهای منطقه قروه- کوردی ناوچه‌ی قوروه

کورده‌واری

گویش و ادبیات کردهای منطقه قروه- کوردی ناوچه‌ی قوروه

کورده‌واری

گویش و ادبیات کردهای منطقه قروه مهجور مانده و از کتابت دور شده است. این وبلاگ شاید آغازی باشد برای پرداختن به این مهم و ثبت رسوم و سنن و شعرهایی که در حال فراموشی است. امیدواریم علاقمندان ما را در این کار یاری فرمایند.
https://telegram.me/kurdawary_ghorwa

استاد عربعلی شروه

سه شنبه, ۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۰:۱۲ ب.ظ

استاد عربعلی شروه در سال 1318 در روستای شکوه آباد قروه کردستان چشم به جهان گشود. پس از دریافت دیپلم سال ها در روستاهای همدان معلم بود. در سال 1348 برای تحصیل نقاشی وارد دانشکده ی هنرهای زیبا شد. پس از فارغ التحصیلی در سال 1354، برای تدریس آناتومی، به هنرستان هنرهای تجسمی دعوت شد؛ و در همان حال، در دانشکده هنرهای زیبا نیز تدریس کرد. در همین سال کار ترجمه را آغاز و کتاب های مهم و متعددی را ترجمه کرد. شروه را پیشرو ترجمه ی کتاب های هنری در ایران می دانند که با ترجمه و تألیف بیش از صد عنوان کتاب آموزشی و آکادمیک، در زمینه های مختلف هنری از جمله نقاشی و طراحی، نقش مهمی در توسعه ی هنر ایران داشته است. کتاب های " طراحی با سمت راست مغز"، " کتاب رنگ اتین"، " مبانی پرسپکتیو"، " پایه های هنر نو"، " زیبایی شناسی بصری"، " تحلیل آثار هنری"، " رنگ شناسی مدرن" و ... از ترجمه های او می باشد. وی در اردیبهشت 1390 به علت بیماری درگذشت تنها سفارشش این بود: " شاهنامه بخوانید." مرضیه قره داغی همسر استاد درباره اش می‌نویسد: « شروه، عاشق ادبیات فارسی به خصوص شاهنامه بود و آن را هویت و فرهنگ ایرانی می‌دانست و برای حفظ هویت و زبان فارسی، خواندن روزانه ی شاهنامه را توصیه می‌کرد.» او می نویسد:«  شروه، نگاه ژرفی به زندگی داشت. هنر دغدغه اش بود و نبود امکانات برای رشد هنر و برخوردار نبودن هنر از جایگاهی مناسب در زندگی از دغدغه هایش بود. او معتقد بود چرا همه نباید اطلاعاتی درباره ی هنر داشته باشند... بنابراین او 30 سال از عمرش را به پژوهش پرداخت و سعی کرد هنر را با زبان ساده به همگان بیاموزد! «

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۹۵/۰۴/۰۱
گروه نویسندگان

نظرات  (۱)

یادش گرامی

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی